Om oss


En aktiv hund är en glad hund!

Karina M. Nielsen


Välkommen till en av Skånes största aktörer inom Nose Work! För att du ska få den bästa utbilding - kräver det att vi också ständigt går fortbildning - och man blir aldrig för gammal att lära sig nytt!


Karina är Född 1973, utbildad djurvårdare från Aalborg Zoo i DK, specialiserad inom träning av djurparksdjur med positiv förstärkning/ klickerträning, utfodring m.m.,  har tidigare jobbat på olika djurparker inklusiv med utbilding av elever inom Zoobranschen i DK.


Karina har har gått flertalet olika kurser i USA, Englandoch Tyskland och har sedan 2007 - 2011 jobbat med undervisning inom hund- och djurparksområden på ett naturbruks-gymnasium i Skåne. Karina är utbildat hundinstruktör, service- och assistanshundsinstruktörs samt nose work intruktör och domare m.m. och har sedan 2011 aktivt drivit You & Your Dog - Have Fun i SKåne på heltid.

               Fritidsintressen:

  • Träning, natur och naturvård
  • Jakt och vandring
  • Vallning, Nose Work
  • Svamp, insekter
  • God mat och vin


               Språk:

  • Svenska, Danska
  • Engelska, Tyska
  • Italienska


                Links:

Karina är sen många år tillbaka utbildat hundinstruktör hos forfattere och hundpsykolog Yrsa Franzén-Görnerup (Hand med Hund) samt  är Certifierad Service- och Signalhundsinstruktör. Hon har gått ett antal hundkurser och har med sina tidigare hundar deltagit i ett internationalt project, där hunden markerar en svamp som är farlig för grodor. Svampen har förorsakat att vissa arter av grodor idag är utrotningshotada. Samarbetspartnere inom detta  project: Michael O. Jørgensen från företaget BioZooInformation samt den danska forskaren Jos Kielgast.


Karina valde i 2012 att fortbilda sig  till Service- och Signalhundsinstruktör genom SOS - Svenska Service- och Signalhunds Förbundet för att att kunna hjälpa och stödja människor med olika typer av funktionshinder inklusive diabetes. Karina har här tidigare varit aktiv i både  instruktörsgruppen inklusive styrelsen hos SOS. 


I 2015 blev hon Examinerad och validierad Noseworks Instruktör hos Svenska Noseworks Klubben snwk.se - på den tiden en helt ny hundsport som pr 1 januari 2017 i Sverige blev en officiell tävlingssport. Karina M. Nielsen är också utbildat domare i Nose Work genom SNWK och har domare uppdrag över hela Sverige.


För att alla deltagare på You and Your - Have Funs NW kurser ska få de bästa kursmöjligheter i Nose Work är Karina ofta på fortbilding hos K) NACSW i USA, landet var Nose Work ursprunglingen kommer ifrån.


Karina startade sitt företag i DK i 2006 och är idag innehavare av hundverksamheten: Sveriges You&Your Dog - HAVE FUN samt konsultföretaget AniZooMa, www.anizooma.com var hon tränade och utbildade folk i träning av djurparksdjur m.m.. Idag har verksamheten enbart fokus på hundträning och coaching inklusive utbilding av assistanshundar, främst diabeteshundar. Karina M. Nielsen är också innehavere at den danska sida diabeteshund.dk var ett pågående project pågår precis nu. Inom båda verksamheterna hålls ett antal av kurser, föreläsningar och workshops. Önskar du att boka ett arrangement, välkommen att ta kontakt med oss.

INLÄRNING

STEG 1STEG 3


STEG 2STEg 4VÅRT HUNDTEAM


Alla våra hundar är aktiva inom olika områden - självklart också med nosen!Presentation hundar

RayRay

Trolla

Luna

Rocky